2017-02-13 23:33 #0 av: Jane-Lyzell

Vad gör man när man knappt orkar ta sig ur sängen - när man bara vill dra täcket över huvudet och sova bort det onda

Jag är ju själv drabbad av det som kallas Hypotyreos och det finns dagar som jag inte vill kliva ur sängen eller jo jag måste för kroppen  gör till och med för ont att ligga kvar. Särskilt vinterhalvåret det är värst

Som följdsjukdomar av min låga ämnesomsättning har muskler och leder blivit påverkade" fibromyalgi" och artros överrörlig i skelettet  och diskbrock,  även min andning, och syn även hörseln tinnitus, tål varken gluten eller laktos längre och har en mage med IBS. Högt blodtryck och högt kolesterol 

En  oftast sakta stegrande viktuppgång  gör ju att värken i kroppen blir mer, eller rättare sagt man går inte ned i vikt, hur mycket man en motionerar, äter rätt, mindre etc.  Har nog prövad alla möjliga och omöjliga dieter och råd.

Det är en ständigt kamp om livet - att få livskvalité och  Man kallas för Gnällkärring av dem som inte förstår sjukdomen även i läkarvården - den syns ju inte utanpå - förutom övervikten då. som normala människor tycker man ska motionera bort och äta rätt. 

hmm..........

Ibland önskar jag att dessa okunniga skulle få känna  och bära min kropp ett dygn - tror de inte skulle klara en timme faktiskt det skulle bli en chock för dem i smärta och energilöshet. 

Men ingenting blir ju bättre av att Gnälla sig fram - det höjer ju inte livskvalitén - så man biter ihop och ler. Och försöker och försöker och försöker ........

Jag tror du känner igen dig du som lider av samma som mig- 

Något som jag tycker är jätte jobbigt är min IBS som följdsjukdom som gör att man aldrig vet när nr 2 kommer och man är beroende av toaletter - för det är direkt och bråttom. Ingen vill ju prata om att man faktiskt skiter på sig ibland eller att man måste dra ned brallorna i motionsspåret/vägen och sätta sig på plats. Vad är livskvaliteten i det Förskräckt

Man ber till gud att ingen granne eller bilist ska se en och man skäms ihjäl ifall någon ser en. 

Ja det ena ger det andra då sköldkörteln är paj - för mig är motion ett måste - jag tvingar mig ut - och hoppas nr 2 ska vänta tills jag kommer hem .

 När kroppen värker som mest är värktabletter,  heta bad i timmar,  massage det enda som hjälper och healing. Den mentala träningen minst lika viktig - så meditation och rörelseträning. Det gör att jag kommer tillbaks till livskvalitén med också en stor portion kärlek från min stöttande man och familj. (även om de inte alltid förstår, hur ska de?)

Ja ibland känner man sig bitter och jag tycker faktiskt vi sköldkörtel sjuka har rätten till det - ingen livskvalitet men en rättighet att vara ledsen  över den maktlöshet man känner.

Jag hoppas att vi kan stötta varandra här inne när livskvalitén känns tung - men även då den känns mindre tung och vi kanske hittar de där små guldkornen som vi kan hjälpa varandra uthärda och hitta lite livskvalitet med. 

Tillsammans blir det mer uthärdligt Blomma //Jane