Hypotyreos - Brist på Sköldkörtelhormon

Försämrad livskvalité i vardagen

2017-02-13 23:33 #0 av: Jane-Lyzell

Vad gör man när man knappt orkar ta sig ur sängen - när man bara vill dra täcket över huvudet och sova bort det onda

Jag är ju själv drabbad av det som kallas Hypotyreos och det finns dagar som jag inte vill kliva ur sängen eller jo jag måste för kroppen  gör till och med för ont att ligga kvar. Särskilt vinterhalvåret det är värst

Som följdsjukdomar av min låga ämnesomsättning har muskler och leder blivit påverkade" fibromyalgi" och artros överrörlig i skelettet  och diskbrock,  även min andning, och syn även hörseln tinnitus, tål varken gluten eller laktos längre och har en mage med IBS. Högt blodtryck och högt kolesterol 

En  oftast sakta stegrande viktuppgång  gör ju att värken i kroppen blir mer, eller rättare sagt man går inte ned i vikt, hur mycket man en motionerar, äter rätt, mindre etc.  Har nog prövad alla möjliga och omöjliga dieter och råd.

Det är en ständigt kamp om livet - att få livskvalité och  Man kallas för Gnällkärring av dem som inte förstår sjukdomen även i läkarvården - den syns ju inte utanpå - förutom övervikten då. som normala människor tycker man ska motionera bort och äta rätt. 

hmm..........

Ibland önskar jag att dessa okunniga skulle få känna  och bära min kropp ett dygn - tror de inte skulle klara en timme faktiskt det skulle bli en chock för dem i smärta och energilöshet. 

Men ingenting blir ju bättre av att Gnälla sig fram - det höjer ju inte livskvalitén - så man biter ihop och ler. Och försöker och försöker och försöker ........

Jag tror du känner igen dig du som lider av samma som mig- 

Något som jag tycker är jätte jobbigt är min IBS som följdsjukdom som gör att man aldrig vet när nr 2 kommer och man är beroende av toaletter - för det är direkt och bråttom. Ingen vill ju prata om att man faktiskt skiter på sig ibland eller att man måste dra ned brallorna i motionsspåret/vägen och sätta sig på plats. Vad är livskvaliteten i det Förskräckt

Man ber till gud att ingen granne eller bilist ska se en och man skäms ihjäl ifall någon ser en. 

Ja det ena ger det andra då sköldkörteln är paj - för mig är motion ett måste - jag tvingar mig ut - och hoppas nr 2 ska vänta tills jag kommer hem .

 När kroppen värker som mest är värktabletter,  heta bad i timmar,  massage det enda som hjälper och healing. Den mentala träningen minst lika viktig - så meditation och rörelseträning. Det gör att jag kommer tillbaks till livskvalitén med också en stor portion kärlek från min stöttande man och familj. (även om de inte alltid förstår, hur ska de?)

Ja ibland känner man sig bitter och jag tycker faktiskt vi sköldkörtel sjuka har rätten till det - ingen livskvalitet men en rättighet att vara ledsen  över den maktlöshet man känner.

Jag hoppas att vi kan stötta varandra här inne när livskvalitén känns tung - men även då den känns mindre tung och vi kanske hittar de där små guldkornen som vi kan hjälpa varandra uthärda och hitta lite livskvalitet med. 

Tillsammans blir det mer uthärdligt Blomma //Jane  

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2018-07-12 08:52 #1 av: Wonnalesan

Känner igen alla dina symtom , även annat. Klart man får hypokondri stämpel med allt detta. Jag har dessutom multipla stroke, gula fläcken, fruktansvärd yrsel och tarmar och magsäck krånglar alltid på något sätt. Att familjen tycker detta är tärande förstår man, men vad ska man göra. Jag kan börja kräkas till jag tuppar av, inflammationer i nästan alla organ som syns på proven, men aldrig orsaken. Värdena på Levaxinet är så bra och värdena så bra på upptagningen. Jag ångrar att jag åt Takapsol för att slå ut sköldkörteln helt. Kanske hade den läkt precis som lever, bukspottkörteln gjort + andra organ. Vintern är vidrig med all led och muskelvärk, höfter som strejkar mm. Ja nu är jag 70 år och får härda ut tiden som är kvar. Jag har inga råd att ge tyvärr. Har försökt det mesta...Styrkekram från WLBlomma

Anmäl
2018-07-12 10:59 #2 av: Jane-Lyzell

Ja detta är inte kul och få som vill tala om men ett faktum - jag har dock blivit bättre sen jag slutat med magnesium och lagt om min kost men har mina dagar fortfarande som är mycket besvärliga - man får planera noga så man har en toa i närheten . - ja vintern är inte kul så man får njuta nu 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2018-07-12 12:01 #3 av: Wonnalesan

Jag suger på varje stund som är lite skaplig!

Promenerar med min gamla hund en timme. Jag hörde att kål var dåligt för oss med sköldkörtelsjukdomar.

Men man har så lite att glädja sig med så att bara leva nyttigt tar sista biten av glädje. 4 kg har jag gått ner, att avstå från mer är svårt.

Älskar min ostmacka. Yrseln har de sista veckorna kommit och gått, ibland helt gräsligt. Rummet snurrar och jag blir starkt illamående.

Jag har haft det förr, men lika hemskt varje gång. Inte lägesyrsel.

Hur går det för dig med kosten? 

Jag har 140/115 i blodtryck, vet inte vad man ska ha då man är 70 år? DR sade sist, ja kärlen blir stela med åldern, det var allt. Ingen medicin.

Blodfetterna är skyhöga, fick tabletter Simvastatin, men löste inte ut dom , jag hade Libitor i 6 år, men hade så svår benvärk att jag slutade med DRs goda minne, då hade knappast blodfetterna rört sig.

Väger nu 79kg, förut 83kg. Men något som blev sämre vid kostförändring var magen. Krånglar hela tiden på alla sätt. Pest eller Kolera?

Var rädd om dig, njut de bra dagarna och lägg de andra i glömskans hav!

Mvh/WL

Anmäl
2018-07-13 11:01 #4 av: Jane-Lyzell

Ditt undertryck är ju lite högt kan jag tycka - men jag är ju ingen läkare....

men höga blodfetter och tryck är ju ingen bra kombo - så dra ned på allt farligt fett som tyvärr ostsmörgåsar - prova gör mitt recept på bröd som jag lagt ut - då behöver du varken smör eller ost på - det är så saftigt i sig . 

Det går bra med min kost jag fortsätter då jag mår så bra på det, - fick ju ett bakslag med levaxinet då jag minskat för mycket för fort - men annars går det åt rätt håll , tack Blomma

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2018-07-13 11:14 #5 av: Wonnalesan

Ska be min sonhustru som gillar att baka, jag får inte baka för maken, mjöl mm på golvet pga ögonen.

Jag hejar på dig som fortfarande är ung att du ska må bättre nu med alla krafttag du tar! Jag kan nog slopa det mesta men ostmackan på morgonen är nästan ett måste för att känna glädje i att äta! 4kg gick fort sedan var det tvärstopp! Men i höst kanske jag kan gå längre, 30 minuter var max för höfterna i vintras nu (snigelfart men ändå)ibland en timme nu. Har hittat bra vägar. Då släpper såsigheten och hjärndimman lite, man får ta i!  Ha det bra! Mvh/WL,

Anmäl
2018-07-13 13:17 #6 av: Jane-Lyzell

Tack goa du Blomma Hoppas det går din väg också 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl